Clubul pacientilor

Factorii de risc in cazul unui AVC

avc 11Un accident vascular cerebral apare atunci cand un vas de sange care furnizeaza sange la nivelul unei zone a creierului se sparge sau este blocat de un cheag sangvin.
 
Important de știut este că, în astfel de cazuri, celulele nervoase din acea zonă sunt afectate și pot muri în câteva ore. 
Insa care sunt factorii de risc in cazul unui accident vascular cerebral? 

Citește mai departe

Pneumonia – tot ce trebuie să stii despre acesta afectiune

pneumoniePneumonia este o inflamatie a plamanilor. Boala este cauzata in principal de o infectie, insa poate fi asociata si cu inhalarea anumitor substante chimice. Bacteriile sunt principalele cauze ale pneumoniei la adultii de peste 30 de ani.
 
 Grupurile cu factori de risc ridicat in pneumonie
 
Persoanele cu un sistem slabit de imunitate poate creste riscul pneumoniei.
Persoanele varstnice

Afectiuni ORL – afla cum le recunosti

orlUrechile, nasul si gatul pot fi deseori afectate de diverse boli care, daca sunt netratate sau neinvestigate la timp, pot duce la complicatii si afectarea starii de sanatate. Otitele, amigdalitele, sinuzitele sau rinitele sunt afectiuni frecvente care pot aparea indiferent de sezon. 
 
Rinita
Rinitele sunt afectiuni care inflameaza mucoasa nazala. Cea mai simpla definitie este reprezentata de cresterea in volum am mucoasei prezente pe fosele nazale. 

Citește mai departe

Cataracta – afla totul despre aceasta afectiune

ochiCataracta inseamna opacifierea lentilei ochiului, numita cristalin. In mod normal aceasta lentila este perfect transparenta si asigura focalizarea imaginii pe retina, adica vederea clara.
 
Cataracta congenitala este prezenta chiar de la nastere, uneori de sine statatoare, alteori in cadrul unor sindroame malformative complexe.

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii.