Alunitele. 4 motive sa mergi la medic

aluniteDaca iti apar pete noi pe piele sau daca observi ca una dintre alunitele tale isi schimba aspectul, e important sa mergi la medicul specialist pentru un control. 
 
Noi am adunat 4 motive pentru care e foarte bine sa te prezinti la medic atunci cand ai alunite de diverse marimi. 
 
1.Alunitele in numar mare prezente la persoane care obisnuiesc sa se expuna la soare reprezinta un factor de risc. 
 
2.Persoanele care au avut deja melanom sau care au o ruda diagnosticata cu melanom este imperativ sa monitorizeze in permenenta evolutia alunitelor de pe corp. 
 
3.Alunitele care isi schimba culoarea si alunitele care isi schimba culoarea in rosu, gri, alb, albastru, nu doar cele care devin mai inchise la culoare. Alunitele care isi schimba structura, inclusiv alunitele plane, nu doar la cele care devin palpabile. 
 
4.Alunitele care cresc intr-o perioada scurta de timp. La copii alunitele pot creste in diametru, dar la adulti o crestere poate fi atipica si chiar maligna.
 
Nici macar persoanele care au aplicat cu atentie protectie solara toata vara nu sunt scutite de riscul de a dezvolta o afectiune a pielii, asadar este important sa fie examinat cu regularitate corpul in cautarea de leziuni suspecte. 
 
La Clinica Progresul, avem cei mai buni profesionisti in dermatologie. Apeleaza cu incredere la serviciile noastre. Ne gasesti in Sectorul 4, pe Soseaua Giurgiului, nr. 65. Ne poti suna, pentru o programare, la numerele: 0314 381 694 / 0773 307 755. 
 

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii.